Piękne włosy – produkty żywnościowe

Jeśli chcesz mieć zdrowe i lśniące włosy, zadbaj o ich kondycję poprzez odpowiednią dietę. Na piękno włosów i paznokci mają istotny wpływ warzywa i owoce. Co jeść, aby zachować blask włosów?

Dla dobrej kondycji włosów warto przyjmować produkty bogate w witaminę A, witaminę E, witaminy z grupy B, a także witaminę C.

Witaminę A znajdziemy przede wszystkim w marchwi, morelach, brzoskwiniach i zielonych warzywach.

Witamina E występuje w olejach roślinnych, kiełkach pszenicy, kukurydzy, a także w liściach sałaty.

Witaminy z grupy B znajdziemy przede wszystkim w wątróbce, nasionach roślin strączkowych lub pełnoziarnistym pieczywie.

Witamina C to jeden z główniejszych składników warzyw i owoców.

Zdjęcia pochodzą z pixabay.com.

Dodaj komentarz