Zdrowy styl życia jest w modzie. Jednak nie o trend tu chodzi, a o zdrowie i dobre samopoczucie każdego z nas. Na dobre odżywianie wpływają świadome wybory pełnowartościowych produktów oraz sposób ich przygotowania. Zamiast smażenia, wybierajmy grillowanie i gotowanie na parze. Oczywiście z wykorzystaniem odpowiednich garnków może być to niezwykle proste, szybkie i pyszne.
Gotowanie na parze
To jedna z najzdrowszych metod przyrządzania posiłków. Firma Philipiak Milano od lat stawia na zdrowe odżywianie, promując dobre zachowania kulinarne. Ich produkty umożliwiają zastosowanie różnych metod gotowania, przy zachowaniu wszystkich składników odżywczych oraz walorów smakowych. Garnki tej marki są tak skonstruowane, by w pełni wykorzystać gorącą parę wodną. Ponadto można w nich smażyć bez dodatkowego tłuszczu, wykorzystując tłuszcze zawarte w pożywieniu. To prawdziwa rewolucja. Naczynia marki Philipiak można wykorzystać także do innych metod gotowania: w małej ilości wody lub w systemie wieżowym. Gdy postawimy naczynie na sobie, możemy ugotować jednocześnie kilka dań. Jak widzimy, zmiana stylu życia zaczyna się w kuchni. Wprowadzając do niej nowe technologie, uzyskujemy duże korzyści zdrowotne.
Nowoczesne technologie w twojej kuchni
Philipiak Milano niezmiennie od 1967 wytwarza naczynia kulinarne w fabryce pod Mediolanem. To właśnie tam opracowywane są wszelkie modernizacje i nowoczesne rozwiązania techniczne. Obecnie naczynia produkowane są z najwyższej jakości stali chromowo-niklowej CR-NI 18/10, która w czasie obróbki cieplnej jedzenia nie wchodzi z nim w reakcje. Dodatkowo opatentowali metodę scalania wielowarstwowego dna naczynia z jego ściankami pod naciskiem dwóch tysięcy ton.
Naczynia marki Philipiak
Garnki są wykonane z najwyższej jakości materiałów z ogromna dbałością o detale. Eleganckie wzornictwo, funkcjonalność i nowoczesność to cechy wyróżniające markę na rynku. Przypatrzmy się dokładnie konstrukcji garnków. Zacznijmy od pokrywy. Jej budowa sprzyja efektywności procesu parowania. Pomaga ona także w wykorzystaniu wody zawartej jedynie w jedzeniu, co sprzyja zachowaniu witamin i związków mineralnych. Dodatkowo podstawiona pod dno garnka, będzie działała jak termos i podtrzymywała odpowiednią temperaturę dania. Każdy uchwyt ma wbudowany termometr, umożliwiający stałe kontrolowanie ciepła wewnątrz garnka. Naczynia wyposażone są także w wielowarstwowe dno akutermiczne, które się szybko nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło wewnątrz naczynia. Oszczędzamy w ten sposób energię i zyskujemy krótki czas gotowania.