Powróć do natury. A tam… znajdziesz rośliny lecznicze, które mogą złagodzić wiele twoich dolegliwości.
Rozmaryn
Kiedy czujesz się osłabiona, dodaj do potrawy kilka igiełek rozmarynu. Ponadto rozmaryn pomaga odświeżyć oddech. Gałązki rozmarynu można przeżuwać. Do tego „specyfiku” możesz jeszcze dodać jeszcze koperek, kardamon i kminek.
Cynamon
Cynamon standardowo uważany jest za dodatek do szarlotki. Warto wiedzieć, że posiada właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybicze.
Chili
Chili zawiera w sobie kapsaicynę. Poprawia trawienie, pomaga schudnąć i rozgrzewa.
Tymianek
Tymianek znany jest ze swych właściwości odkażających i wykrztuśnych. W formie płukanki łagodzi objawy podrażnionego gardła.
Kurkuma
Składnikiem aktywnym kurkumy jest kurkumina, która chroni przed infekcjami, wirusami, bakteriami oraz grzybami.
Zdjęcia pochodzą z pixabay.com.